Om oss

Velkommen til Nyborg Pedagogikk! Vi er et dedikert kompetansefirma som tilbyr kurs, veiledning og tilpasset privatundervisning for barn og unge fra førskolealder og oppover.

Historien Vår

Historien startet med grunnleggeren Solveig Nyborg. I 1991 ble hun kjent med sine svigerforeldre, Magne og Ragnhild Nyborg som på den tiden nettopp hadde etablert Institutt for Anvendt Pedagogikk i Asker. Hun fikk etter hvert et grundig innblikk i den pedagogiske grunnlagstenkningen og undervisningsmetodene etter Magne Nyborg. Interessen for pedagogikk og spesialpedagogikk var vekket.

Solveigs reise og pedagogiske erfaring

Solveigs interesse for pedagogikk og spesialpedagogikk vokste gradvis. Gjennom videreutdanning skiftet hun til læreryrket og spesialpedagogikk. I 2011 grunnla hun Nyborg Pedagogikk med mål om å spre og formidle Nyborgs undervisningsmodeller. I tillegg til privatundervisning, har Solveig også vært realfagslærer og spesialpedagog både i offentlige og private grunnskoler. Hennes nylige mastergrad i spesialpedagogikk ved NTNU i 2020 fokuserte spesielt på grunnleggende begrepslæring og kartlegging. Dette resulterte i et samarbeid med Conexus for å utvikle Grunnleggende Begrepstest.

Vår utvikling

Etter år med opplæring av medarbeidere og tilbud om privatundervisning, har vi gradvis utvidet vår virksomhet. Nå omfatter den kurs, veiledning for skoler og kommuner som satser på begrepsundervisning, samt utvikling av pedagogiske og digitale læremidler.

Vil du lese mer om pedagogikken?

Dykk inn i vår pedagogiske tilnærming og forståelse ved å lese mer om vårt pedagogiske grunnlag. Oppdag hvordan vi former læringsopplevelsen. Klar til å utforske? Klikk deg videre og bli inspirert.

Våre tjenester

 Oppdag skreddersydde kurs, personlig veiledning og privatundervisning tilpasset barn og unges unike læringsbehov. I Nyborg Pedagogikk blir utdanning personlig.

Kompetanseformidling

Lærere kan se under kurs for å se åpent utlyste kurs. Skoler/barnehager/organisasjoner kan ta kontakt for egne oppfølgingsopplegg og bestillingskurs. Foreldre og andre som ønsker mer informasjon, kan gjerne ta kontakt for tilbud om foredrag, kurs eller opplæring.

Læremidler og undervisningsmateriell

Vi forhandler Aha-bøkene som gir god støtte til lærer eller foreldre som ønsker å gå igang med begrepsundervisning. Vi kan også gi veiledning til andre læremidler og aktuelle konkretiseringsmidler, og til bruk av Conexus Grunnleggende begrepstest.

Privatundervisning

Privatundervisning gis for tiden kun av studenter under opplæring hos Nyborg Pedagogikk. Skoleåret 2023/24 har vi noen få ledige timer i Kristiansand og Bergen. Ta kontakt om du er interessert i mer informasjon.

Kartlegging av begreper

Vi holder gratiswebinarer og gir veiledning til bruk av Conexus Grunnleggende begrepstest. Vi kan også tilby hjelp til tolking av kartleggingsresultater. Enkeltkartlegginger med tolkning kan bestilles via Nyborgskolen.

Hjelp med masteroppgaver

De siste årene har flere studenter tatt kontakt for informasjon om Systematisk begrepsundervisning. Solveig har fungert som ekstern veileder på flere oppgaver med tema knyttet til Magne Nyborgs teorier og modeller.