Påbyggingskurs i nyborgpedagogikk
.Kurset er på 3 x 3,5 timer
Påbyggingskurset fordeles over tre halve dager med to mellomliggende praksisoppgaver og en oppsummerende oppgave som avslutning av kurset.
Kurset tilsvarer modul 4 av vårt mer omfattende modulkurs, bestående av seks moduler.
Hvem er kurset for?
Påbyggingskurs er for de som har tatt innføringskurs i Systematisk begrepsundervisning, eller som kan vise til tilsvarende opplæring andre steder fra. Kurset er rettet mot lærere i grunnskolen, spesialpedagoger og logopeder.
Praktisk organisering
Hvert kurskull vil være på ca 10 personer + kurslærer. Gruppen deles i to eller tre under gruppediskusjoner og praksisøkter underveis i kurset. Det gis veiledning på oppkobling til møteplattform i forkant av kurset.
Ellers vil vi – som på våre fysiske kurs – ha en god blanding av foredrag, demonstrasjon av undervisning, filmeksempler, refleksjonsoppgaver og praksiøkter underveis i kurset.
Kurslitteratur:
AHA! – Grunnleggende begreper – HVA – HVORFOR – HVORDAN – Solveig Nyborg og Herdis Øyehaug Karlstad. Rabattert pris for kursdeltakere: 775,-
Pris
3.800- for tre halve kursdager
Pris inkl kursboka (gratis forsendelse): 4.575
Bindende påmelding etter påmeldingsfristen. Deretter må full kursavgift betales. Ved forfall kan man sende en kollega. Du ordner selv med eventuell overnatting på kursstedet, dette inngår ikke i prisen.
Avlysing
Kurset kan avlyses ved for lav påmelding. Ved avlysing pga av lav påmelding, eller ved forhold som er utenfor vår kontroll, er vi kun ansvarlig for kursavgift.

Dag 1:
Magne Nyborgs læringsteoretiske modell – PSI-modellen
Her lærer du om Nyborgs PSI-modell – læringsmodellen som gjør det mulig å se helheten i det som påvirker læringsprosessen hos eleven/barnet.
Svært nyttig i all tilpasning av undervisning, og særlig verdifull i spes.ped. arbeid. PSI-modellen gjør det enklere både å kartlegge elevens/barnets forutsetninger, oppdage hvor skoen trykker, tolke responser og fortløpende justere undervisningen etter hva man ser er “flaskehalsen” for at eleven/barnet skal komme videre i sin (faglige) utvikling.
Eksempler fra praktisk bruk. Praksisoppgave med øving i bruk av PSI-modellen
Dag 2:
Ferdighetslæring og Nyborgs ferdighetslæringsmodell
Lær mer om ferdigheter og Magne Nyborgs ferdighetslæringsmodell!
Vi ser på hvordan denne modellen brukes som verktøy i arbeidet med å planlegge og tilpasse opplæringen. Like aktuell ved opplæring i motoriske, språklige eller kognitive ferdigheter.
Modellen viser hvordan både pedagog og elev/barn kan bruke grunnleggende begrepssystemer som effektivt analyseverktøy i ferdighetsopplæring og hvordan begreper og ferdigheter samspiller i denne læringen.
Eksempler fra praktisk bruk. Praksisoppgaver med øving i bruk av ferdighetslæringsmodellen.
Dag 3:
Arbeid med fagbegreper og hvordan grunnleggende begreper brukes i koding av disse
Lær mer om analytisk koding og bruk av BU-modellen på mer sammensatte begreper! Her bygges videre på det som er lært i innføringskurset. Vi ser nærmere på hvordan vi jobber med analytisk koding av både konkrete og abstrakte fenomener.
Vi ser hvordan begreper settes i system, og dermed gi grunnlag for en god, relasjonell forståelse hos eleven. Vi vil også diskutere analytisk koding som forutsetning for å lære å analysere og generalisere, analytisk koding i algoritmisk tenkning og analytisk koding som læringsstrategi og hukommelsesteknikk.
Eksempler fra praktisk bruk. Oppsummerende praksisoppgave som kombinerer alle tema fra innførings- og påbyggingskurset.